Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αθλήματα

Ένας πολύ καλός τρόπος αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου είναι η ενασχόληση με κάποιο άθλημα. Αθλητισµός σε µια γενική αντίληψη είναι ο αγώνας που καταβάλλει ο άνθρωπος µε σκοπό την εξάσκηση του σώµατος, την αξιοποίηση και ανάδειξη των ικανοτήτων, την επίτευξη ψυχοπνευµατικής υγείας και ισορροπίας αλλά και τη δηµιουργική συνύπαρξη ατόµων και λαών. Οι περισσότεροι νέοι ασχολούνταν µε οµαδικά παιχνίδια δηλαδή το µπάσκετ το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο. Αυτή η µορφή άθλησης καλλιεργεί το πνεύµα της οµαδικότητας, γιατί στα οµαδικά παιχνίδια τη νίκη την κερδίζουν όλοι και όχι µόνο ένας. Εθίζει τα άτοµα στην ετοιµότητα, την εγκράτεια, την υπευθυνότητα, την υπακοή στους κανόνες, την πειθαρχία.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπασκετ εικονες

 Η καλαθοσφαίριση ( Basketball):Παίζεται µε δύο οµάδες των πέντε ατόµων σε ένα γήπεδο µε δύο αντικριστά καλάθια.  Σκοπός των οµάδων είναι να βάλουν µε σουτ την µπάλα µέσα από το καλάθι όσο το δυνατόν περισσότερες φορές στα 40 λεπτά του αγώνα.


Αποτέλεσμα εικόνας για βολλευ εικονες
Η πετοσφαίριση (Volleyball): παίζεται από ανδρικές και γυναικείες οµάδες των έξι παικτών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει η µπάλα πάνω από το φιλέ και να ακουµπήσει στο γήπεδο του αντιπάλου ή να αναγκαστεί ο αντίπαλος να την πετάξει εκτός γηπέδου.



Αποτέλεσμα εικόνας για ποδοσφαιρο εικονες

Το ποδόσφαιρο:είναι ένα από τα δηµοφιλέστερα οµαδικά αθλήµατα, στο οποίο παίρνουν µέρος δύο οµάδες από έντεκα παίχτες η καθεµία. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι παίχτες να φέρουν την µπάλα στο αντίπαλο τέρµα, χωρίς να χρησιµοποιήσουν τα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανάγνωση βιβλίων!

Στο προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε στην ενασχόληση με διάφορα ομαδικά αθλήματα, τα οποία βοηθάνε στη διατήρηση της καλής σωματικής μας κατ...